Jälleensyntymä on todellisuutta

Energia on häviämätöntä. Myös elämämme aikana ajattelemamme ajatukset ovat sähköistä energiaa ja häviämättömiä. Ne menevät avaruuteen ja palautuvat vahvistuneina takaisin ajattelijaan ajatusten lakien mukaan ennemmin tai myöhemmin. Tiedot ajatelluista ajatuksistamme ja teoistamme tallentuvat luonnonmuistiin, jossa ne säilyvät ikuisesti. Niiden mukaan määräytyy karmamme Korkeimpien Voimien toimesta nykyisessä ja tulevissa elämissämme ”kolmanteen ja neljänteen polveen [eli jälleensyntymään] asti”, kuten siihen viitataan Raamatussa.

Yksilön henkinen kehitys jatkuu hänen syntymästään lähtien siitä vaiheesta, mihin se päättyi edellisessä elämässä. Siinä opitut tiedot ja kehitetyt taidot eivät häviä kuolemassa, vaan hän saa ne itselleen uudessa elämässään, jossa kehitys jatkuu edelleen hänen omien ajatustensa ja valintojensa mukaisesti.

Vaikka Jumalallinen Kehityssuunnitelma ohjaa pääpiirteisesti kaikkea tapahtumista, ihmisellä säilyy kaikissa tilanteissa vapaa tahto ajatella ja toimia vapaasti. Siitä hänelle syntyy uutta, tekojensa mukaista karmaa. Se on suoritettava hänen oppimisläksynsä ja henkisen kehityksensä edistämisen kannalta tarkoituksenmukaisella tavalla. Mitä kylvää, sitä joutuu niittämään. Kaikilla seurauksilla on syynsä. Karman laki ja jälleensyntyminen mahdollistavat kehityksen. Ihminen voi vaikuttaa kohtaloonsa oman häviämättömän ajatusenergiansa avulla kussakin elämässään.

Koska on myös positiivista karmaa, tämä syyn ja seurauksen laki antaa yksilöille hienon mahdollisuuden ajatella ja tehdä sellaisia asioita, joiden mukaisia seurauksia haluaa saada itselleen ja lähimmäisilleen tulevaisuudessa. Hyvä päämäärä on esimerkiksi ajatella ja toimia oikealla tavalla rakentavasti itseään ja lähimmäisiään kohtaan. Kun lisää positiivisia arvoja kaikissa ja kaikessa, seuraukset palautuvat tekijälle positiivisena karmana.

Jälleensyntymä mahdollistaa jatkuvan henkisen kehityksemme Jumalan Valon lisäämiseksi elämässämme yhä enemmän ja enemmän. Sitä saavuttaakseen ihmisen korkeamman Minän eli oman Ikuisen Itsen on synnyttävä fyysiseen kehoon tänne maan pinnalle oppimaan asioita ja tekemään yksilöllistä, vapaan tahtonsa mukaista, mieluiten rehellistä ja hyödyllistä työtä lähimmäistensä kanssa hengen sulattamiseksi aineeseen.

Hänen omista ajatuksistaan ja tekemisistään nykyisessä ja aikaisemmissa elämissään riippuu hänen elämänsä laatu nyt ja tulevaisuudessa. Jälleensyntyminen on pakollista niin kauan kunnes kaikki negatiivinen karma on suoritettu loppuun, eli synnit sovitettu. Sen jälkeen se on vapaaehtoista. Negatiivista karmaa voi suorittaa myös tekemällä positiivista työtä.

© Arto Paulaharju, Via-Akatemia

2 kommenttia artikkeliin ”Jälleensyntymä on todellisuutta”

  1. Arton teksti on johdonmukaista,selkeää ja helposti ymmärrettävää.Hänellä on kyky tiivistää isojakin asioita miellyttävällä tavalla luettavaan muotoon.
    Kiitos Arto

Jätä kommentti