Via-Akatemia

Via-Akatemia on Via-Akatemian säätiön sr ylläpitämä koulutuskeskus, jonka tehtävänä on järjestää Kirjeopisto Vian rajajoogan perus- ja jatko-opetusta sekä ohjaajakoulutusta. Via-Akatemia opettaa, tutkii ja soveltaa käytäntöön Kirjeopisto Vian kehittämää suomalaista rajajoogaa/ajatusjoogaa menetelmänä looginen positiivinen ajattelu. Via-Akatemia järjestää myös muuta tarkoitustaan palvelevaa opetus- ja kurssitoimintaa sekä yleisötilaisuuksia. Toiminta on valtakunnallista pääpainon ollessa Kerimäen Kaukalinnassa sijaitsevassa koulutuskeskuksessa, Viitamäentie 189.

Via-Akatemian toimintatavat

Kesäakatemia: Via-Akatemian tärkein tapahtuma on vuosittainen kesäakatemia, joka alkaa juhannusaattoiltana klo 18 lipunnostolla ja päättyy seuraavan viikon torstaina. Kesäakatemian edeltäjänä olivat Via ry:n järjestämät kesäkurssit 1976 lähtien. V. 2009 lähtien kesätapahtumaa on kutsuttu kesäakatemiaksi ja se laajeni kaikille kiinnostuneille avoimeksi.

Yleisöluennot: Via-Akatemia järjestää eri puolilla Suomea yleisöluentoja. Joihinkin niistä voit osallistua etänä. Löydät luennot tapahtumakalenterista.

Ajatusjoogakoulut: perinteistä Kirjeopisto Vian rajajoogan kurssia toteutetaan ryhmäopetuksena ajatusjoogakouluissa mm. Helsingissä, Kemissä, Porvoossa, Raumalla ja Savonlinnassa yhteistyössä Via ry:n paikallisosastojen kanssa. Johdantoluennolla tai -kurssilla on mahdollista päästä hyvin alkuun perinteisen Kirjeopisto Vian rajajoogan/ajatusjoogan harjoittamisessa. Inspiroivassa ilmapiirissä ajatustyön periaatteet on helppo oppia ja innostus etenemiseen sisäisen eheytymisesi tiellä voimistuu.

Ajatusjoogakoulussa käytämme oppikirjana: Tyyne Matilainen ja Mirja Salonen, Kirjeopisto Vian rajajoogan kurssi. Kymmenen opetuskirjettä. Tilaa kirja.

Verkko-opetus: Reaaliaikaisena etäopetuksena verkossa Tutustu ajatusjoogaan -johdantokurssit, ajatusjoogakoulut, rajajoogan ohjauskeskusteluja sekä luentoja ja keskustelupiirejä erilaisista teemoista. Luovan kirjoittamisen ja Hyvedialogi – työpajat.

Kirjeopisto Vian rajajoogan ohjaajakoulutus: lue lisää koulutuksesta.