Via-Akatemia

Via-Akatemia on Via-Akatemian säätiön sr ylläpitämä koulutuskeskus, jonka tehtävänä on järjestää Kirjeopisto Vian rajajoogan perus- ja jatko-opetusta sekä ohjaajakoulutusta. Via-Akatemia opettaa, tutkii ja soveltaa käytäntöön Kirjeopisto Vian kehittämää suomalaista rajajoogaa/ajatusjoogaa menetelmänä looginen positiivinen ajattelu. Via-Akatemia järjestää myös muuta tarkoitustaan palvelevaa opetus- ja kurssitoimintaa sekä yleisötilaisuuksia. Toiminta on valtakunnallista pääpainon ollessa Kerimäen Kaukalinnassa sijaitsevassa koulutuskeskuksessa, Viitamäentie 189.

Via-Akatemian toimintatavat

Kesäakatemia: Via-Akatemian tärkein tapahtuma on vuosittainen kesäakatemia, joka alkaa juhannusaattoiltana klo 18 lipunnostolla ja päättyy seuraavan viikon torstaina. Kesäakatemian edeltäjänä olivat Via ry:n järjestämät kesäkurssit 1976 lähtien. V. 2009 lähtien kesätapahtumaa on kutsuttu kesäakatemiaksi ja se laajeni kaikille kiinnostuneille avoimeksi.

Yleisöluennot: Via-Akatemia järjestää eri puolilla Suomea yleisöluentoja. Joihinkin niistä voit osallistua etänä. Löydät luennot tapahtumakalenterista.

Ajatusjoogakoulut: perinteistä Kirjeopisto Vian rajajoogan kurssia toteutetaan ryhmäopetuksena ajatusjoogakouluissa mm. Helsingissä, Kemissä, Porvoossa, Raumalla ja Savonlinnassa yhteistyössä Via ry:n paikallisosastojen kanssa. Johdantoluennolla tai -kurssilla on mahdollista päästä hyvin alkuun perinteisen Kirjeopisto Vian rajajoogan/ajatusjoogan harjoittamisessa. Inspiroivassa ilmapiirissä ajatustyön periaatteet on helppo oppia ja innostus etenemiseen sisäisen eheytymisesi tiellä voimistuu.

Ajatusjoogakoulussa käytämme oppikirjana: Tyyne Matilainen ja Mirja Salonen, Kirjeopisto Vian rajajoogan kurssi. Kymmenen opetuskirjettä. Tilaa kirja.

Verkko-opetus: Reaaliaikaisena etäopetuksena verkossa Tutustu ajatusjoogaan -johdantokurssit, ajatusjoogakoulut, rajajoogan ohjauskeskusteluja sekä luentoja ja keskustelupiirejä erilaisista teemoista. Luovan kirjoittamisen ja Hyvedialogi – työpajat.

Kirjeopisto Vian rajajoogan ohjaajakoulutus: lue lisää koulutuksesta.

Kuvat kertovat Kesäakatemian tunnelmista. Ohjelmassa on luentoja, työpajoja, vuorovaikutteisia keskusteluhetkiä, laulamista ja iloista yhdessäoloa. Meille on tärkeää, että jokainen osallistuja voi tuoda esiin omat taitonsa ja tietonsa persoonallisella tavalla.