Yleisöesitelmä hybridinä, Ritva Peltomäki

Ritva Peltomäki esitelmöi Via-Akatemiassa

”Rakasta itseäsi – rakastat Jumalaa ja kunnioita itseäsi – kunnioitat Jumalaa”

– Näköaloja ja polkuja ihmisyyteen vapautumalla vanhoista rutiinisidonnaisuuksista kohti sisäistä eheytymistä. Tällä puhdistautumisen tiellä avautuu visioita Korkeamman Minän lähteelle, Jumalaan.

Esitelmä on 22.1.2023 sunnuntaina klo 13–15.

Toteutus hybridinä: Valon Tila, Uudenmaankatu 35 A 1, Helsinki ja etänä Zoom-yhteydellä. Osallistumismaksu 10 euroa sisältää kahvitarjoilun paikan päällä. Ilmoittautumiset 19.1. mennessä via.akatemia@via.fi, 044 755 9636

Ritva Peltomäki kirjoittaa:

Lainaus seuraavassa Mestariltani, Bhagavan Sri Sathya Sai Babalta (23.11.1926 – 24.4.2011) vastauksenakysymykseen Kuka minä olen? ”Te kaikki ajattelette olevanne ihmisiä, joiden on muututtavajumalallisiksi. Itse asiassa te olette jumalallisia, vaikka ajattelette olevanne ihmisiä. — Teenkuvanveistäjän työtä. Minä poistan kaiken sen teistä, mikä ei ole jumalallista ja muovaan teidätheijastamaan aidosti jumalallista Itseäni. Tämä on ollut kaikkien Avataarojen ja viisaiden työtä läpi aikakausien. ”

Bhagavan Sri Sathya Sai Baba inkarnoitui Intiaan Kali-aikakauden Avataarana osoittaakseen meille tien oman jumalallisuutemme, Jumalallisen Itsemme oivaltamiseen. Hän on opettanut, että ihminen on syntynyt elääkseen henkistä elämää ja toteuttamaan Totuuden, Oikeudenmukaisuuden, Rauhan, Pyyteettömän Rakkauden ja Väkivallattomuuden periaatteita koko ihmiskunnan hyväksi. Totuus Jumalasta ihmisessä ja em. pyhät ihmisarvot ovat peräisin jo tuhansien vuosien takaa Intian pyhistä kirjoituksista, Vedoista. Ihmisyyden juuret ovat latenttina syvällä näkymättömissä ihmisen sisimmässä, jonne pääsy avautuu tietoisuudessa voimakkaan uskon avulla. Jumala on liittänyt jokaisen ihmisen Itseensä ikuisella sopimuksella jo hedelmöittymisen hetkellä elämän liekkinä, Elämän voimana, ns. Jumaluuden geeninä.

Henkisyyden etsintä alkaa hyvin yksinkertaisilla, mutta ikuisilla kysymyksillä: Kuka minä olen? Mistä minä tulen? Mikä on elämäni tarkoitus? Minne minä tulen täältä menemään? Vastaus on annettu yksinkertaisena ja selvänä jo tuhansien vuosien takaa Intian Pyhissä kirjoituksissa Vedoissa: ”Olet saanut alkusi Jumalasta, Jumala ylläpitää sinua ja lopulta olet palaava takaisin Jumalan luo”. Ihmisen alkaessa haluta Jumalaa ja syventäessään uskoaan Häneen hän tulee oivaltamaan, että hänen todellinen ja aito identiteettinsä, pyhä Itse meissä kaikissa on ykseys Jumalassa. Silloin ykseydessä Jumalaan et luovu rakkaudesta missään olosuhteissa ja tämä universaalinen rakkaus virtaa sinusta taukoamatta. Transformaatio henkisyyden prosessina tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että ihminen luopuu käsityksestään, että hän olisi vain keho. Kehotietoisuudesta ja ego-minästään hän on valmis siirtymään ja virittäytymään Jumalatietoisuuteen, että hän on osa Jumaluutta, hän on Henki, hän on Rakkaus.

Kirjani ”Matkalla kotiin sielun siivin” on ilmestynyt kesällä 2019. Kirjan taustalla on Intian muinainen henkinen viisaus, jota on palautettu ratkaisujen avaimiksi kulttuurimme ja luonnon laajojen ongelmien ratkaisuihin ihmisen vastuullisuutta painottaen. Se on myös kertomus Jumalan ikuisesta Rakkaudesta, johon meillä kaikilla on pääsy. Matkaoppaana kirjassani on toiminut aikamme, intialaisittain ns. Kali-aikakauden Avataara, Bhagavan Sri Sathya Sai Baba ja Hänen opetuksensa, joista lainauksia on kirjassa kauttaaltaan erittäin runsaasti.

Tulen luennossani käsittelemään niitä edellytyksiä, joista Mestarini on kirjoittanut Intian muinaisen Viisauden pohjalta (Brahma Sutra) teoksen Sutra Vahini opastaakseen meitä Jumalatietoisuuden saavuttamisen lähteille. Näitä inhimillisiä pyrkimyksiä, erottelukyvyn ja irtipäästämisen keinoja ovat mm. maallisen, tilapäisen ja ohimenevän erottaminen ikuisesta todellisuudesta, Jumalasta. Hyveitä tarvitaan ja niitä ovat mm. mielen hallinta, kehon ja aistien kontrolli, irrottautuminen aistimuksista ja kaksijakoisista tunnekohteista, kestävyys, horjumaton usko sekä mielentyyneys ja yhdenvertaisuus. Viisauden poluksi kuvataan ihmisen vapautumisen halua ja kaipuuta saavuttaa tietoisuutta Ikuisesta, universaalisesta Jumalan todellisuudesta, Jumalasta, joka on ihmisen Korkeampi Pyhä Minä. Moraalinen luonne on ensisijainen. Luopuminen keho-mieli -kiinnittymistä, ”minä” ja ”minun” asenteista avaa vasta tien Korkeammalle Itselle, Jumaluudelle, joka latenttina asuu kehossa, ns. pyhässä Sydämessä. Kaiken edellä mainitun Totuuden, ikuisen Viisauden lähteen kokiessaan ihminen tulee oivaltamaan todellisen sisäisen luontonsa, ihmisyyden jumalalähtöisyyden, hänessä asuvan Jumaluuden.

Ritva Peltomäki

Date

22 tammi 2023
Expired!

Time

13:00 - 15:00

Sijainti

Valon Tila HKI ja etänä