Johdatus vialaiseen maailmaankuvaan – luento zoomissa, Heikki Vuorila

Vialainen maailmankuva ja viisaustraditiot -luentosarja on alkanut!

Seuraava luento on 17.2.23 ja luennoitsijana on FM, filosofi Heikki Vuorila.

Johdatus vialaiseen maailmankuvaan
Filosofiassa maailmankuvaksi kutsutaan luontoa, ihmistä ja yhteiskuntaa koskevien oletusten ja tietojen järjestelmällistä kokonaisuutta. Vialaisuudessa on vaikutteita sekä läntisistä että itäisistä filosofioista.
Ensimmäisellä luennolla luodaan yleiskuvaa vialaisesta maailmankuvasta sekä avataan hieman kevään tulevien luentojen viisaustraditioiden suhteesta vialaisuuteen. Näitä ovat länsimainen filosofia, kristinusko, joogafilosofia ja buddhalaisuus.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset kevään luennoille via.akatemia@via.fi, 044 755 9636

Lämpimästi tervetuloa!

Luentosarjamme ensimmäinen luento oli perjantaina 6.1. 2023 klo 18–20. Vialainen maailmankuva ja teosofia, YTM psykologi Terttu Seppänen luennoi. Hän tarkasteli luennossaan Kirjeopisto Vian perustajaopettajien Tyyne Matilaisen ja Mirja Salosen lähtökohtia luoda teosofis-ruusuristiläiseltä aatepohjalta metodi, kuinka luonteen hyvyys/jalous saadaan esille. He kirjoittivat Kirjeopisto Vian rajajoogan kymmenen opetuskirjettä vuosina 1955-57 sitä mukaa kun ensimmäiset opiskelijat etenivät harjoituksssaan.
Kirjeopisto Vian rajajoogan metodi on looginen positiivinen ajattelu, ja siksi sitä voi kutsua ajatusjoogaksi. Opetuskirjeisiin sisältyy ohjeistus, kuinka rajajoogan harjoittaja voi vaihe vaiheelta edetä tunteiden ja ajatusten puhdistamisen kautta mielen/tajunnan kirkastumiseen ja tietoiseen jumal’yhteyteen.

Date

17 helmi 2023

Time

18:00 - 20:00

Sijainti

Hybridi: Kaukalinnassa ja verkossa